Tagliatelle aromate de casa cu legume

de Adinuta in Paste, 1 Noi 2009 | 7289 vizualizari

 

Am vazut pe blogul Laurei Adamache la un moment dat, o reteta de tagliatelle cu ierburi proaspete. Si pentru ca imi plac destul de mult pastele, am incercat-o si eu. Insa le-am facut cu mai putina verdeata si fara oua. Au iesit tare bunute!

 

INGREDIENTE

  • 200 grame de faina
  • patrunjel verde
  • busuioc verde
  • 2 linguri ulei de masline
  • un pic de praf de chimen
  • sare
  • apa cat cuprinde (cam 100 ml)
  • un dovlecel
  • un ardel rosu
  • o rosie
  • 150 grame tofu
  • sos soia
  • ierburi de provence
  • 2 catei de usturoi
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle aromate de casa cu legume:

Pasul 1: Am amestecat faina cu patrunjelul taiate marunt, am pus sare, ulei de masline si am inceput sa amestec adaugand apa putin cate putin, pana am obtinut un aluat elastic. L-am framantat bine si l-am intins pe suprafata de lucru (pudrata cu faina). Foaia trebuie sa iasa foarte subtire. Am vazut pe blogul Laurei ca trebuie rasucit pe sucitor si intins de mai multe ori pana cand foaia va avea textura unu cearsaf, adica se va boti cand ii vom da drumul pe masa de lucru. Eu n-am avut rabdare sa il fac "cearsaf", dar am incercat sa il intind cat de subtire. Apoi l-am taiat fasii pe care le-am lasat la uscat cam o ora.

Pasul 2: Am taiat legumele subtire si tofu cubulete. Am pus la fiert intr-o oala apa cu putina sare si un pic de ulei de masline. Intr-o tigaie adanca am pus uleiul (folosesc ulei de orez pentru ca are pragul de ardere la 230 grade si este bun pentru prajeli) Cand acesta s-a incins, am pus legumele, tofu si am amestecat incontinuu pana s-au inmuiat putin (doar cateva minute). Am pus si putine ierburi uscate de provence. La sfarsit am adaugat si putin sos de soia si 2 catei de usturoi zdrobiti si am oprit.

Pasul 3: Cand apa a inceput sa clocoteasca am pus si pastele la fiert. Am amestecat usor ca sa fiu sigura ca nu se prind de fundul oalei sau intre ele. In cate minute au fost fierte. Le-am strecurat fara sa le trec pe sub jet de apa rece. Le-am pus in farfurii, iar deasupra legumele cu tofu. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle aromate de casa cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de capsuni

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Penne cu legume si sunculita taraneasca